Al zolang als ik het me kan herinneren ben ik enorm nieuwsgierig. Naar veel dingen eigenlijk, maar vooral naar mensen. Naar hoe iedereen het doet: leven. Want het is nogal wat en niemand weet precies hoe het werkt. Al lijkt het soms alsof de mensen om je heen precies doen wat ze leuk vinden en jij de enige bent die blijft strugglen.

Ik herken dat maar al te goed. En in dat kijken naar anderen raakte ik steeds meer mezelf kwijt.  Hun pad was natuurlijk niet de mijne en wat voor hen werkt kan voor mij compleet anders zijn. Een burn-out was voor mij het keerpunt. Het moment waarop ik me realiseerde dat ik alles wat ik had geleerd los mocht laten. En mijn leven mocht gaan inrichten op een manier waar ík gelukkig van word. En wat voor mij werkt.

Dat laatste is een belangrijke. Want ik wil altijd van alles,  dat nieuwsgierige is immers nooit weggegaan :) En ik vind ook heel veel leuk en interessant! Maar omdat ik hoogsensitief ben én daarnaast ook fibromyalgie heb is het voor mij heel belangrijk om zorgvuldig met mijn energie om te gaan. En keuzes te maken. Wat wel en wat niet. Juist door die keuzes te maken kan ik volop genieten van alles wat voor mij belangrijk is. Leven zoals dat bij mij past

OVER MIJ